Sunday, November 23, 2008

Salvamontistii spun cã este posibil ca turistii cãutati pe Valea Caraiman sã fi cãzut în vreo râpã

Salvamontistii din Busteni iau în calcul varianta ca turistii care au anuntat în urmã cu peste 18 ore cã au rãmas blocati pe Valea Caraiman sã fi cãzut în vreo râpã, iar în acest caz sansele ca acestia sã mai fie în viatã sunt minime.
La mai bine de 18 ore de când cei doi turisti au anuntat prin Dispeceratul National Salvamont cã au rãmas blocati în zona Hornul Vãii de pe Valea Caraiman din Bucegi, salvamontistii din Busteni nu au descoperit nicio urmã care sã le indice cã acestia ar fi trecut pe vreunul dintre traseele pe care salvatorii i-au cãutat.
Seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat cã salvatorii montani au rãscolit practic toatã zona în care cei doi s-ar fi putut afla si nu au descoperit nicio urmã care sã le indice cã turistii, un bãrbat si o femeie, ar fi trecut pe acolo. În aceste conditii, salvatorii montani nu exclud posibilitatea ca acestia sã fi cãzut în vreo râpã, iar în acest caz sansele ca ei sã mai fie în viatã sunt minime, a afirmat Haiduc.
El a mai spus cã pe munte au avut loc în ultimele ore avalanse de mici dimensiuni si cã vântul a viscolit zãpada, formând troiene, fapt care îngreuneazã considerabil actiunea de salvare.
Seful Salvamont Busteni exclude posibilitatea ca alarma sã fi fost falsã, în conditiile în care la sediul Salvamont au venit prieteni ai celor doi turisti bucuresteni, care au spus cã au gãsit parcat în Busteni autoturismul cu care cei doi au venit la munte.
Haiduc a mai spus cã salvamontistii de la Sinaia s-au arãtat pregãtiti sã-si ajute colegii din Busteni în aceastã operatiune si cã, azi dupã amiazã, reprezentantii Salvamont vor stabili pasii pe care-i vor urma în aceastã operatiune de salvare.

No comments: