Tuesday, November 25, 2008

Salvamontistii din Busteni, contactati de o persoanã care a spus cã i-a vãzut pe turistii dispãruti

Salvamontistii din Busteni, care continuã, azi, pentru a patra zi consecutiv, operatiunea de cãutare a celor doi turisti dati dispãruti în Muntii Bucegi au fost contactati de un bãrbat care a spus cã i-a vãzut pe cei doi sâmbãtã, în zona de mijloc a Vãii Caraiman.
Bãrbatul respectiv a afirmat, de asemenea, cã turistii dati ulterior dispãruti au fost vãzuti, tot sâmbãtã, în partea superioarã a vãii, de un grup format din alti sapte turisti aflati în acel moment pe munte, a declarat salvamontistul George Cotinghiu.
În aceste conditii, salvatorii montani din Busteni fac un apel cãtre turistii care au vãzut sâmbãtã dupã amiazã pe Valea Caraiman din Bucegi un bãrbat si o femeie în vârstã de aproximativ 25 de ani sã contacteze Salvamont Busteni prin Dispeceratul national Salvamont.
Doi turisti - un bãrbat si o femeie - au rãmas blocati, sâmbãtã dupã-amiazã, pe Valea Caraiman din Muntii Bucegi, în zona numitã Hornul Vãii, iar în momentul în care au constatat cã nu se pot întoarce si nici nu pot înainta au apelat Dispeceratul National Salvamont.
Zeci de salvatori montani din Busteni, Sinaia si Brasov, precum si jandarmi de la Centrul de pregãtire montanã de pe Valea Prahovei participã la actiunile de cãutare a celor doi turisti.
Dacã cei doi turisti nu vor fi gãsiti, ei vor fi cãutati începând de maine doar de cãtre echipele de serviciu ale Salvamont Busteni, si nu de tot efectivul, cum s-a întâmplat în ultimele patru zile. De altfel, salvatorii montani cred cã sansele ca cei doi sã fie gãsiti în viatã sunt minime, dupã trei nopti petrecute pe munte la temperaturi de pânã la minus 20 de grade Celsius.
În timpul cãutãrilor de luni, unii salvatori montani au fost surprinsi de douã avalanse, ei fiind scosi nevãtãmati de sub stratul de zãpadã de cãtre colegii lor.

No comments: