Monday, November 24, 2008

Pârtii de schi, deschise turistilor

Pârtiile de schi din statiunile din Maramures sunt deschise pasionatilor sporturilor de iarna.
Pârtia de schi "La Icoanã" din Muntii Gutâiului este operabilã 24 de ore din 24, având si nocturnã, iar stratul de zãpadã variazã între 25 si 40 cm, a precizat azi administratorul Cristian Costin.
"Se poate schia în conditii foarte bune. Stratul de zãpadã e corespunzãtor, afânat, temperaturile oscileazã între -8 grade si 2 grade Celsius, dar, fiind zonã de munte, conditiile atmosferice se pot schimba brusc, iar ninsorile pot reveni în orice moment la altitudini de peste 1.000 de metri, asa cum e asezatã si pârtia noastrã de schi", a spus Cristian Costin.
Pretul unui abonament pentru o zi de schi pe pârtia "La Icoanã" este de 60 de lei. Pretul de urcare cu telescaunul pentru adulti este de 3 lei, iar pentru copii 2,5 lei. Un abonament pentru copii pentru o zi este de 30 de lei.
La pârtiile de schi "Rainer" si "La Roatã" abonamentele oscileazã între 30 si 60 de lei. Pe pârtia de schi din statiunea Borsa, stratul de zãpadã a ajuns la 25 cm.
La Suior se mai lucreazã la amenajarea pârtiei de schi, ca si la Mogosa, unde stratul de zãpadã a ajuns la 20 cm. Cele douã pârtii ar putea fi deschise la sfârsitul acestei sãptãmâni.
Meteorologii estimeazã cã, de diseara, ninsorile ar putea reveni în majoritatea zonelor de munte din Maramures.

No comments: