Monday, November 24, 2008

DN 13 B, închis pe timpul noptii, a fost redeschis circulatiei

Drumul National 13 B Praid-Bucin-Gheorgheni, care a fost închis, pe parcursul noptii de duminicã spre luni, din cauza copacilor care cãdeau pe carosabil doborâti de vântul puternic, a fost redeschis circulatiei, azi dimineatã, dupã ce conditiile meteorologice s-au îmbunãtãtit.
Circulatia pe DN 13 B a fost reluatã azi dimineatã la ora 6.30, desi reprezentantii Sectiei Drumuri Nationale Harghita anuntaserã, initial, cã drumul va fi redeschis circulatiei la ora 10:00.
"Conditiile atmosferice s-au îmblânzit, vântul suflã moderat si asta ne-a determinat sã luam decizia redeschiderii DN 13 B prin Pasul Bucin mai devreme decât se stabilise initial de cãtre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã" a declarat, azi dimineatã, Seful Sectiei Drumuri Nationale Harghita, Cãtãlin Romanescu.
Peste noapte vântul a scãzut în intensitate, ninsorile s-au oprit, azi dimineatã înregistrându-se o temperaturã de - 10 grade Celsius la statia meteo din Pasul Bucin.
Drumul National 13 B Praid-Bucin-Gheorgheni a fost închis, pe parcursul noptii de duminicã spre luni, începând cu ora 22:30, din cauza copacilor care cãdeau pe carosabil doborâti de vântul puternic. Potrivit Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã Harghita, decizia a fost luatã dupã ce, în cursul zilei de ieri, pe carosabil au cãzut cel putin 25 de brazi încãrcati cu zãpadã, smulsi din rãdãcini de vântul care a suflat cu aproximativ 100 de kilometri la orã.
Ca variante ocolitoare ale traseului prin Pasul Bucin soferii au avut la dispozitie DN 13 A Praid-Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc, DN 12 din Miercurea Ciuc spre Gheorgheni sau varianta mai lungã: Târgu Mures - Reghin - Toplita - Gheorgheni, pe DN 12.

No comments: