Sunday, November 23, 2008

Un grup de elevi aflati la Padina vor fi dusi spre case cu masini ale jandarmilor

Cei circa 150 de turisti care sunt cazati la cabanele si hotelurile din zona Pestera-Padina-Zãnoaga vor pleca de aici însotiti de jandarmi si salvamontisti deoarece drumul judetean spre Moroieni este în continuare acoperit cu un strat gros de zãpadã, printre turisti aflându-se si elevi.
Toti cei aproximativ 150 de turisti care au fost cazati în conditii de sigurantã la cabanele si hotelurile din zonã vor pleca azi spre case, urmând ca ei sã fie însotiti de jandarmi si salvamontisti pe tot parcursul traseului de la Pestera, în condituile în care Drumul Judetean 714 este acoperit în continuare cu un strat gros de zãpadã.
Printre turisti se aflã si un numãr de 19 elevi de la un liceu din Târgoviste, care sunt cazati la cabana Diana din Padina.
Acestia vor fi transportati de jandarmii si salvamontistii dâmboviteni cu trei autovehicule pânã la Moroieni, în conditiile în care soferul autocarului care i-a adus aici a spus cã nu mai are curajul sã urce cu masina pe platoul Padina-Pestera, cãlãtoria fiind riscantã chiar dacã drumul a fost deblocat.
Potrivit purtãtorului de cuvânt al Prefecturii Dâmbovita, transportul elevilor de la cabana Diana pe DJ 714 pânã la Moroieni, la intersectia cu DN 71 Târgoviste-Sinaia, va avea loc sub supravegherea salvamontistilor si a jandarmilor, cu ajutorul a trei autovehicule, iar de la Moroieni spre Târgoviste tinerii urmeazã sã fie preluati de autocarul care i-a transportat initial.
Drumul Judetean 714 Moroieni-Pestera a fost blocat, ieri, timp de aproximativ sapte ore, între Bolboci si Padina, din cauza cãderilor abundente de zãpadã de pe versantul dâmbovitean al Bucegilor.
Drumarii de la SC Drumuri si Poduri, societate aflatã în subordinea Consiliului Judetean Dâmbovita, actioneazã în continuare pentru pãstrarea carosabilului în conditii care sã permitã deplasarea. Politistii îi avertizeazã pe soferii care intentioneazã sã abordeze Drumul Judetean 714 sã aibe masinile echipate corespunzãtor sezonului de iarnã, conducãtorii auto care nu detin lanturi pe masinã fiind atentionati sã evite acest traseu.

No comments: