Saturday, November 22, 2008

Telecabina din Busteni, pornitã cu întârziere din cauza chiciurii de pe cabluri

Telecabina din statiunea prahoveanã Busteni, care face legãtura între aceastã localitate si zona Babele, a fost pornitã, azi, cu o întârziere de trei ore, din cauza chiciurii de pe cablurile acestei instalatii de transport.
Potrivit sefului zonal al telecabinei din statiunea prahoveanã Busteni, instalatia de transport pe cablu care face legãtura între Busteni si Cota 2200 din Muntii Bucegi, în zona Babele, a fost pornitã azi cu o întârziere de trei ore fatã de programul normal.
Decizia a fost luatã întrucât pe cablurile de transport s-a format chiciurã din cauza temperaturilor scãzute înregistrate peste noapte, iar în astfel de conditii instalatia nu ar fi putut circula în sigurantã.
Telecabina din Busteni functioneazã dupã programul normal, însã numãrul turistilor care urcã spre Babele din Bucegi nu este unul mare, în prima orã de la punerea în functiune a instalatiei mai putin de 30 de persoane urcând cu telecabina pe munte, acolo unde stratul de zãpadã atinge si 40 de centimetri grosime.
Telecabina din Sinaia si telegondola din statiunea Azuga functioneazã dupã programul normal, dar niciuna dintre pârtiile de schi din statiunile prahovene de pe Valea Prahovei nu este practicabilã.

No comments: