Monday, November 24, 2008

Primii turisti salvati de salvamontisti în aceastã iarnã

Ninsorile cãzute în ultimele zile în judet au adus cu ele si primele interventii din aceastã iarnã ale salvamontistilor clujeni, încheiate cu salvarea a 14 turisti într-o singurã zi.
Seful grupului Salvamont din comuna Mãrgãu, Florin Mihut, a declarat, azi, cã prima interventie a avut loc ieri, în zona Ic Ponor, unde, din cauza zãpezii, 13 tineri au fost blocati într-o cabanã. Ei urcaserã la cabanã vineri si erau îmbrãcati subþire.
Mihut spune cã salvamontistii clujeni au avut de înfruntat zãpadã pânã la brâu pentru a-i scoate pe cei 13 tineri, care au fost dusi aproximativ opt kilometri, pânã într-o zonã circulabilã.
Membrii aceluiasi grup de salvamontisti au intervenit tot ieri, în cazul unui tânãr care a rãmas înzãpezit în zona Padia, dupã ce ieaise la plimbare cu ATV-ul. El a fost recuperat de salvamontisti de pe traseu, la fel cum a fost recuperat si ATV-ul pe care îl abandonase în zãpadã.
Florin Mihut a mai spus cã grupul sãu de salvamontisti actioneazã pe raza comunelor clujene Sãcuieu, Mãrgãu si Belis si cã realizeazã circa o sutã de interventii pe sezon. În iarna trecutã, grupul a avut 96 de interventii, în trei dintre cazuri fiind vorba de decese.

No comments: