Sunday, November 23, 2008

Soferii, opriti la limita între Suceava si Bistrita Nãsãud pânã la deblocarea DN17 la Tihuta

Autovehiculele care se îndreaptã spre judetul Bistrita Nãsãud dinspre judetul Suceava, pe DN 17, sunt oprite dupã municipiul Vatra Dornei, în zona localitãtilor Rosu si Poiana Stampei, pânã când va fi deblocat traficul prin Pasul Tihuta, a declarat prefectul de Suceava, Ovidiu Doroftei.
Doroftei a declarat cã pânã când va fi deblocat traficul rutier în zona Pasului Tihuta din judetul Bistrita Nãsãud nici un autovehicul din judetul Suceava nu va fi lãsat sã se îndrepte cãtre zona respectivã.
El a arãtat cã, în acest sens, la limita de judet, în zona Poiana Stampei, a fost instalat un filtru de politie care opreste toate autovehiculele. Totodatã, un alt filtru de politie este amplasat în zona localitãtii Rosu, dupã municipiul Vatra Dornei.
Doroftei a precizat cã filtre de politie sunt amplasate în Câmpulung Moldovenesc si Iacobeni pentru a restrictiona accesul prin Pasul Mestecãnis al autovehiculelor neechipate corespunzãtor pentru iarnã.
El a mai spus cã în zona de munte a judetului Suceava stratul de zãpadã pe carosabil atinge doi centimetri în unele zone, iar în zona Pasului Mestecãnis viscoleste, utilajele de deszãpezire actionând pentru a se evita producerea unor blocaje.
Drumul National 17 este blocat în Pasul Tihuþa, din cauza viscolului.
Potrivit sefului Sectiei Bistrita de la Drumuri Nationale, Alexandru Slavita, în Pasul Tihuta se aflã cel putin 15 masini de mare tonaj care nu sunt echipate de iarnã si care au blocat drumul, între kilometrii 110 si 111, fiind necesarã tractarea lor cu utilaje.

No comments: