Sunday, November 23, 2008

Toate drumurile din Harghita sunt acoperite cu zãpadã, iar în zonã ninge viscolit

Toate drumurile nationale din judetul Harghita sunt acoperite cu zãpadã, circulatia desfãsurându-se cu dificultate, azi, în special în pasuri si în trecãtori, iar vântul s-a intensificat, viscolind ninsorile care cad de douã zile în judet.
"Ninge viscolit în toate localitãtile judetului. Vântul suflã în medie cu 30 de kilometri pe orã, intensificându-se pânã la 50 de kilometri pe orã la rafalã", a declarat, azi, meteorologul Kollo Eniko de la Statia Meteo din Miercurea Ciuc.
Cel mai mare stat de zãpadã s-a depus în Pasul Bucin, grosimea acestuia depãsind o jumãtate de metru, în vreme ce la Izvorul Mures acesta mãsoarã 17 centimetri, iar la Toplita si la Tusnad opt centimetri.
Toate drumurile nationale din judet sunt acoperite de zãpadã, circulatia desfãsurându-se în conditii de iarnã, cu dificultate în pasuri si trecãtori.
"Ninge viscolit în Pasul Bucin, pe DN 13 B, pe vârful Creanga pe DN 15, pe DN 13 A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc si pe DN 12 A, Miercurea Ciuc - Comãnesti, stratul depus pe carosabil mãsurând doi-patru centimetri de zãpadã frãmântatã tratatã cu antiderapant. Ninge slab si pe DN 12 C, în zona Lacu Rosu", a afirmat seful sectiei Drumuri Nationale Harghita, Cãtãlin Romanescu.
În pofida condiþiilor atmosferice, niciun drum naþional din Harghita nu este blocat din cauza cãderilor masive de zãpadã.
Drumarii actioneazã continuu pe arterele nationale cu 45 de utilaje de deszãpezire cu lamã si au împrãstiat, în ultimele douã zile, 610 tone de material antiderapant.

No comments: