Saturday, November 22, 2008

Un brad cãzut pe carosabil face dificilã circulatia pe drumul cãtre Cota 1400

Drumul care face legãtura între statiunea Sinaia si Cota 1 400 este blocat pe un sens de mers, dupã ce un brad a cãzut pe carosabil sub greutatea zãpezii, pompierii intervenind pentru tãierea copacului si degajarea drumului.
Potrivit purtãtorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Prahova, locotenent Bogdan Iliescu, incidentul s-a petrecut în jurul orei 16:00, pompierii intervenind pentru tãierea copacului si degajarea carosabilului. Din cauza acestei interventii traficul rutier cãtre Cota 1400 se desfãsoarã cu dificultate.
Este a doua interventie de acest gen a pompierilor prahoveni.
Azi dimineatã, tot în statiunea Sinaia, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Prahova au intervenit pentru a debloca strada Cumpãtu, unde un brad a fost doborât sub greutatea zãpezii asternute pe crengi în ultimele ore. Reprezentantul Primãriei Sinaia, Nicolae Zamfir, a arãtat cã în urma acestui incident strada nu a fost complet blocatã, în zonã circulându-se dar cu restrictii pe perioada interventiei pompierilor, iar cablurile de electricitate nu au fost rupte de copacul cãzut. Nimeni nu a fost rãnit în urma acestui incident.
Si pe DN 1, în zona statiunilor de pe Valea Prahovei, traficul rutier se desfãsoarã în continuare cu dificultate. Potrivit sefului Politiei Rutiere Prahova, comisar Costin Tãtuc, pe carosabil nu mai este zãpadã datoritã interventiei prompte a utilajelor de deszãpezire, însã circulatia este îngreunatã din cauza vizibilitãtii reduse si a numãrului foarte mare de masini care se îndreaptã spre statiunile montane.
Seful Politiei Rutiere Prahova a declarat cã numãrul tamponãrilor pe DN 1 a crescut cu aproximativ 30% fatã de o zi obisnuitã, pe de o parte din cauzã cã foarte multi soferi au plecat la munte având autoturismele echipate cu cauciucuri de varã, dar si din cauza neatentiei.

No comments: