Sunday, November 23, 2008

Telecabina din Busteni, nefunctionalã din cauza vântului

Telecabina care face legãtura între statiunea Busteni si zona Babele din Muntii Bucegi nu a fost pornitã, azi dimineatã, din cauza vântului puternic, în timp ce la Sinaia telecabina si telegondola functioneazã dupã programul normal.
Seful de instalatie al telecabinei Busteni, Gabriel Panac, a declarat ca azi dimineatã telecabina care pleacã din Busteni si urcã pânã la Cota 2200, în zona Babele de pe platoul Bucegi, nu a fost pornitã din cauza vântului care bate cu viteza de 25 de metri pe secundã. Instalatia de transport pe cablu nu poate functiona în sigurantã la viteze ale vântului ce depãsesc 14 metri pe secundã.
Ieri, telecabina din Busteni a fost pusã în functiune cu trei ore întârziere fatã de programul normal, din cauza chiciurii formate pe cabluri.
În schimb, la Sinaia telecabina functioneazã dupã programul normal atât pe tronsonul Sinaia - Cota 1400, cât si pe tronsonul Cota 1400 - Cota 2000.
Telegondola din Sinaia, care la 1 octombrie a fost opritã pentru finalizarea unor lucrãri la peroane, a fost redeschisã publicului azi dimineatã si functioneazã, de asemenea, conform programului normal.
Telegondola a fost opritã pentru ca pe peroanele de la Cota 1400 sã fie turnat beton, lucru care nu s-a putut face în decembrie anul trecut, când aceastã instalatie de transport pe cablu a fost inauguratã. De asemenea, casieria telegondolei si sistemul de verificare a cartelelor de transport au fost conectate la sistemul informatic. Ieri s-au fãcut probe la telegondolã, autoritãtile vrând sã se asigure cã instalatia va functiona fãrã probleme începând de azi. Programul de functionare a telegondolei din Sinaia este între orele 9:00 - 17:00 zilnic, mai putin martea, când instalatia functioneazã doar între orele 12:00 - 17:00.

No comments: