Sunday, November 23, 2008

Circulatie dificilã în judetul Maramures, drumurile fiind partial acoperite de zãpadã

Circulatia rutierã pe drumurile din judetul Maramures se desfãsoarã în conditii de iarnã întrucât carosabilul este acoperit partial de zãpadã, însã drumarii afirmã cã nu existã blocaje în trafic.
Stratul de zãpadã a crescut cu 10-15 centimetri în Maramures, dupã ninsorile din cursul noptii de sâmbãtã spre duminicã, iar pe carosabil, pe anumite portiuni, s-au semnalat chiar si cinci-sase centimetri.
Radu Bot, ofiter de serviciu la SC Drumuri Poduri SA, a declarat cã drumurile judetene sunt partial acoperite de zãpadã. El a spus cã în partea superioarã a drumului judetean Cavnic - Budesti, unde a nins cel mai mult, erau între trei-patru centimetri de zãpadã pe carosabil, iar pe acostament stratul de zãpadã a depãsit o jumãtate de metru.
Ninsori mai abundente s-au înregistrat si în localitãtile Feresti, Leordina, Poineile de sub Munte, unde, pe anumite portiuni, zãpada pe carosabil mãsura doi-patru centimetri.
Potrivit sursei citate, s-au împrãstiat circa 140 de tone de material antiderapant în ultimele 24 de ore.
Ofiterul de serviciu de la Drumuri Nationale - sectia Maramures, Ovidiu Tâbulac, a declarat cã sapte utilaje au actionat pe DN 18, în Pasul Gutâi, unde, de asemenea, era zãpadã pe carosabil. Pe acostament, la Gutâi, stratul de omãt a atins peste 70 de centimetri. Si în Pasul Prislop, pe drumul care leagã judetele Maramures si Suceava, traficul se desfãsoarã în conditii de iarnã întrucât pe sosea erau pânã la patru centimetri de zãpadã, iar în extracarosabil zãpada mãsoarã circa 65 de centimetri.
Reprezentantii Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Maramures au precizat cã în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat accidente grave de circulatie, însã au fost mai multe cazuri de tamponãri usoare.

No comments: