Monday, November 3, 2008

Proiectil activ din cel de-al doilea rãzboi mondial, gãsit de un turist în Bucegi, pe Valea Cerbului

Un turist a gãsit, asearã, într-o pãdure de pe Valea Cerbului din Bucegi un proiectil în stare de functionare, provenind din cel de-al doilea rãzboi mondial, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã afirmând cã proiectilul reprezenta un pericol foarte mare de explozie.
Salvamontistul George Cotinghiu de la Serviciul Salvamont Busteni a declarat, azi, cã salvamontistii au fost anuntati asearã cã un turist care se afla pe munte, pe Valea Cerbului din Masivul Bucegi, a descoperit într-o pãdure un proiectil.
Conform sursei citate, salvatorii montani au anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã (ISU) Prahova.
Seful echipei pirotehnice a ISU Prahova, plutonierul adjutant Daniel Prunoiu, a declarat cã este vorba despre un proiectil în greutate de 22 de kilograme, cu calibrul de 122 de milimetri, care a fost gãsit într-o râpã la aproximativ 40 de metri de principala potecã turisticã de pe Valea Cerbului. Acesta a adãugat cã proiectiul fusese tras, însã nu a explodat si reprezenta un pericol foarte mare de explozie.
Reprezentantii ISU nu au intervenit asearã pentru ridicarea proiectulului întrucât nu au voie sã desfãsoare asemenea operatiuni pe întuneric. Azi dimineatã, proiectilul a fost ridicat de cãtre o echipã specialã a ISU, în prezent proiectilul fiind transportat cãtre un poligon unde va fi detonat în conditii de sigurantã.

No comments: