Tuesday, November 4, 2008

STOP AVALANSELOR!

Clubul Alpin Roman în parteneriat cu Serviciul Regional de Prognoza a Vremii Sibiu, Serviciul Public Salvamont Sibiu si Asociaţia pentru Promovarea Sporturilor de Iarnă organizeaza in perioada 27-30 Noiembrie 2008 la Balea Lac prima sesiune de training in domeniul avalanselor adresata exclusiv practicantilor sporturilor de iarna.

Preţ de două zile, pasionaţii de schi şi snowboard vor avea ocazia să afle detalii cu privire la formarea si declansarea avalanselor si la pericolele carora se expun cand se deplaseaza in zone cu grad ridicat de risc. Vor deprinde tehnica cautarii victimelor cu aparatura specializata si vor invata sa ia decizia corecta in functie de teren si conditii meteo.

Prezentarile teoretice si practice vor fi sustinute atat de invitatul special al acestui stagiu de pregatire, francezul Francois Sivardiere, expert de talie mondiala in studiul zapezii si a avalanselor dar si de citiva dintre cei mai de seama specialisti romani.

In perioada 1990-1999 s-au inregistrat 17 morti in avalanse, iar in perioada 2000-2008, 16 accidente soldate cu decesul victimei. Acestora se adauga o multitudine de evenimente din care au rezultat doar raniri mai mult sau mai putin grave.

No comments: