Monday, November 24, 2008

Tomba vine în România

Lovitură de imagine pentru staţiunea Azuga. Localitatea prahoveană va organiza în perioada 22-25 ianuarie 2009 un eveniment de amploare, menit să promoveze schiul alpin în ţara noastră.
SkiFest România 2009 îl va avea ca invitat special pe Alberto Tomba, cel mai mare schior din istoria acestui sport. Retras din activitatea competiţională în urmă cu 10 ani, italianul a intrat în istorie datorită stilului său nonconformist de viaţă. În 20 de ani de carieră, Tomba a câştigat trei medalii de aur la Jocurile Olimpice. Două au fost obţinute la Calgary, în 1988, la Slalom şi Slalom Uriaş, şi una la Albertville, în 1992, la Slalom Uriaş. El mai are în palmares două medalii de argint la Jocurile Olimpice, două medalii de aur la Campionatele Mondiale din 1996, din Sierra Nevada. Italianul a devenit primul schior care a câştigat cel puţin o etapă de Cupa Mondială timp de 11 ani consecutiv. În clipa de faţă, el este antrenorul italianului Manfred Moelgg, câştigătorul ultimei ediţii a Cupei Mondiale la Slalom Special.
ORAR
În mod absolut firesc, Tomba va fi "pionul" principal al evenimentului, el urmând să se distreze alături de turiştii care vor merge la sfârşitul lunii ianuarie la Azuga. Italianul va fi deschizătorul concursurilor de schi care vor avea loc pe pârtia Sorica, astfel că sportivii din ţara noastră vor putea vedea la ce nivel se află. Mai multe detalii despre tot ceea ce înseamnă sporturile de iarnă în ţara noastră puteţi găsi joi, 27 noiembrie, în Jurnalul de Schi, supliment gratuit al Jurnalului Naţional. În cele 96 de pagini sunt prezentate staţiunile din România.

1 comment: