Wednesday, November 5, 2008

Sute de euro pentru a învãta sã schieze

Scolile de schi din Predeal si Poiana Brasov încep înscrierile pentru cei care doresc sã învete sã schieze.
La scoala de schi "Fulg de Nea" din Predeal, taxa pentru un curs de o sãptãmânã este, în perioada 20-28 decembrie, de 360 de euro si include masã, cazare, echipamentul de schi si cursul propriu-zis. Transportul pe cablu se plãteste separat. În perioada 28 decembrie - 4 ianuarie, cursul costã 320 de euro si include aceleasi servicii, cu exceptia transportului pe cablu.
Cursurile pentru prescolari se desfãsoarã în perioada 8-14 ianuarie si costã 280 de euro, iar, în perioada 11-18 ianuarie, 320 de euro. Costurile includ masã, cazare, echipament de schi, cursul propriu-zis, iar transportul pe cablu se plãteste separat.
La scoala de schi "Fotal" din Predeal, ora de schi costã 35 de lei. Separat se achitã cazarea la pensiune care costã 50 de lei pe noapte fãrã mic dejun, echipamentul încã 35 de lei pe zi si transportul pe cablu care se calculeazã în functie de urcãrile efectuate în timpul cursului.
Tot la Predeal, la scoala de schi "Clãbucet" o orã de curs costã 70 de lei si nu incude masã, cazare sau echipament. Potrivit instructorului de schi Cãtãlin Nitoiu, dupã 10 ore, cursantul poate schia pe o pârtie cu un grad redus de dificultate.
La Poiana Brasov, ora de schi costã 50 de lei pentru o persoanã, 90 de lei pentru douã persoane sau 120 de lei pentru trei persoane. Pentru un curs de cinci zile, a câte douã ore pe zi, preturile sunt de 450 de lei pentru o persoanã, 800 de lei pentru douã persoane si 750 de lei pentru trei persoane. Masa, cazarea, echipamentul si transportul pe cablu se plãtesc separat.
Instructorii de schi sperã ca în luna decembrie sã ningã pentru ca pârtiile sã aibã suficentã zãpadã pentru practicarea acestui sport.

No comments: