Tuesday, November 18, 2008

Strat de zãpadã de câtiva centimetri în Postãvaru si Bucegi

Pantele din masivele Postãvaru si Bucegi s-au acoperit, în noaptea de luni spre marti, de un strat subtire de zãpadã, iar la sfârsitul acestei sãptãmâni va ninge abundent, potrivit meteorologilor, fiind posibil sã se poatã schia.
Stratul de zãpadã în masivul Postãvaru din Poiana Brasov mãsoarã trei centimetri si se înregistreazã o temperaturã de minus 7 grade Celsius. La Predeal stratul de zãpadã este de doi centimetri si sunt minus 2 grade Celsius, la Sinaia stratul de zãpadã are doi centimetri si sunt minus 5 grade Celsius, iar la Vârful Omu stratul de zãpadã mãsoarã patru centimetri si se înregistreazã minus 7 grade Celsius.
"Pânã spre sfârsitul sãptãmânii nu o sã mai ningã decât foarte slab si izolat, doar la munte. De asemenea, la noapte o sã ningã slab la cotele înalte. Pânã joi vremea o sã fie frumoasã, iar de vineri searã pânã duminicã o sã ningã abundent, cu intensificãri ale vântului, atât la munte, cât si în zonele muntoase mai joase, la Brasov si Predeal", a declarat, azi, Ovidiu Câmpean, meteorolog de serviciu la Centrul Meteo Transilvania Sibiu.
Potrivit sursei citate, în weekend este posibil sã se poatã schia pe pârtiile din judetele Brasov si Prahova.
Temperaturile la sfârsit de sãptãmânã vor avea valori minime între minus 6 si minus 3 grade Celsius în timpul noptii, iar maximele vor fi între 3 pânã la 6 grade Celsius în timpul zilei.

No comments: