Wednesday, November 19, 2008

Traficul pe DN 18, în Pasul Gutâi, se desfãsoarã în conditii de iarnã

Traficul rutier pe DN 18, în Pasul Gutâi, judetul Maramures, se desfãsoarã în conditii de iarnã, întrucât în zonã a nins abundent, iar mai multe tiruri nu au putut sã înainteze, nefiind echipate cu anvelope de iarnã, astfel cã drumarii au început actiunile de deszãpezire.
Potrivit sefului sectiei Maramures de la Drumuri Nationale, Mircea Pop, traficul pe DN 18 în Pasul Gutâi se desfãsoarã în conditii de iarnã, întrucât mai multe tiruri nu au mai putut înainta din cauzã cã nu erau echipate cu anvelope de iarnã si derapau.
Conform sursei citate, traficul nu a fost însã blocat.
Ioan Pintie, ofiter de serviciu la S.C. Drumuri si Poduri Maramures, a declarat cã pe drumurile judetene, în zonele Cavnic si Izvoare, zãpada a început sã se depunã pe carosabil, iar douã utilaje de deszãpezire au fost trimise în patrulare, ca sã previnã eventuale blocaje.
Drumarii maramureseni au început actiunile de deszãpezire, întrucât în zonã a nins abundent, iar stratul de zãpadã de pe carosabil, pe DN 18, în Pasul Gutâi, si pe DN 19, în zona Sighetului, avea o grosime de unu - doi centimetri.
Potrivit sefului sectiei Maramures de la Drumuri Nationale, Mircea Pop, a început sã ningã abundent în jurul orei 13.00, iar zãpada a început sã se astearnã pe carosabil, astfel cã utilajele au fost "scoase la treabã".
Pop a spus cã nu s-au semnalat probleme în trafic pe DN 18 în Pasul Prislop, care leagã Baia Mare de localitãtile din Maramuresul istoric, nici pe DN 19, între judetele Maramures si Satu Mare.
Mircea Pop a atras atentia cã soferii trebuie sã aibã anvelope de iarnã si lanturi antiderapante dacã merg în Maramures, mai ales cã meteorologii au prognozat ninsori si pentru zilele urmãtoare.
Si în Baia Mare a început sã ningã, fiind prima ninsoare din aceastã iarnã în municipiul resedintã de judet. Deocamdatã, la nivelul municipiului nu se pune problema unor deszãpeziri, dar autoritãtile au precizat cã utilajele sunt pregãtite sã intervinã.
Administratorii de pârtii din zona Cavnic au declarat cã în zonã a nins, iar dacã precipitatiile se vor mentine abundente, sezonul de schi ar putea fi deschis pânã la sfârsitul sãptãmânii viitoare. Iarna trecutã, sezonul de schi s-a deschis în jurul datei de 15 noiembrie.

No comments: