Thursday, November 13, 2008

Red Bull Knock Out ’08: mai multi participanti, mai mult timp, mai greu

650 de cutezatori se vor afla pe plaja Scheveningen, Haga, la ora 1 p.m fix, duminica la pranz , pregatiti pentru cea mai mare provocare a vietii lor la capitolul motocross. Red Bull Knock Out ’08 este mai dur ca niciodata si nu poate fi comparat cu nici o alta cursa.

In batalia incredibila impotriva elementelor, care se va desfasura in runde de cate 90 minute, atat omul cat si motorul vor fi impinsi la limita. Curajul, rezistenta, talentul si perseverenta vor decide cine va fi castigatorul suprem la “Knock Out” si va lua acasa premiul de 15,000 de euro. Dupa cum declara Serjo Aronson, managerul de eveniment, cea de-a treia editie a RBKO va fi un adevarat thriller: “ Traseul va avea chiar mai multe obstacole ca anul trecut, astfel competitorii de-abia vor avea timp sa isi traga sufletul”.

Pentru a face traseul dificil, linia dreapta de anul acesta va fi intrerupta de un washboard (suprafata cu valuri marunte) si o contrapanta. Pe traseu vor fi sase obstacole dificile si trei washboard-uri diferite. Aronson: “Chiar ma intreb cati participanti vor ajunge la linia de finish.” Conceptul Red Bull Knock Out este unic in lumea intreaga. Cursa pe plaja ofera amatorilor de motocross sansa de a-si provoca eroii de la clasele MX1, MX2 si MX3. In acest an, din nou, rideri de top se vor alinia la start printer care fratii Potisek, David Knight, Joel Smets, Mohammed Balooshi, Valtteri Salonen si Dougie Lampkin. Din Olanda, , Eric Eggens, Marc de Reuver (castigator in 2006) si fostul pilot MotoGP Jurgen van den Goorbergh vor concura pentru titlu. “Locul titlului RBKO este acasa la mine, deasupra semineului,” a zis Van den Goorbergh, “pentru ca numai ce mai buni rezista”.

“Brutal”,” istovitor” si “aproape de pamant” sunt doar cateva cuvinte cheie ce caracterizeaza confruntarea nemiloasa cu elementele marii, nisipului si noroiului care actioneaza ca si eliminatori naturali. “The Red Bull Knock Out ’08 este demonstrata a fi cea mai dura curs ape plaja din lume”, spune Marc de Reuver. Un numar de celebritati din Olanda (jurnalistul Allard Kalff, Boer Frans, prezentatorul Sjimmy Bruijninckx, “Ursul din Lemmer” al cross-ului KO Rintje Ritsma si pilotul de curse Tim Coronel) vor lua parte duminica la RBKO.

Rezumat RBKO ’08

-30,000m3 de nisip vor fi aduse pentru a face cursa si mai dificila

-un total de 1,5 kilometri de washboard-uri lungi.

-26 camere vor transmite pe TV.

-cel mai tanar participant are 14 ani, cel mai in varsta 56.

-intre cei 650 de participant se numara 10 femei.

Ca si in anul precedent, cea mai dura cursa pe plaja va fi transmisa live pe RTL7. Batalia titanilor va fi de asemenea transmisa live pe internet (www.redbullknockout.nl), unde poti urmari traseul participantului favorit. 150,000 de spectator au luat parte la eveniment anul trecut, la care nu se percepe taxa de intrare asemeni anului precedent. Deoarece asteptam aglomerari in zona si Strandweg este la distant mica, publicul este sfatuit sa foloseasca mijloacele de transport in comun.

1 comment:

dana said...

foarte buna locatia, este deosebit de frumos acolo. singurul lucru rau este ca bate vantul foarte tare.