Wednesday, November 12, 2008

Temperaturi sub minus zece grade Celsius pentru a treia zi consecutiv, la Miercurea Ciuc

Temperatura a coborât pânã la minus 11 grade Celsius, azi dimineatã, la Miercurea Ciuc, aceasta fiind a treia zi consecutiv când în resedinta judetului Harghita se înregistreazã sub minus zece grade Celsius.
Noaptea de marti spre miercuri a fost cea de-a treia, consecutiv, când temperaturile au coborât sub minus 10 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scãzutã valoare, de minus 11 grade, fiind înregistratã miercuri dimineatã.
"Minima a fost consemnatã în jurul orei 7.30, la rãsãritul soarelui, când am mãsurat minus 11 grade Celsius. Lipsa cetii a fãcut ca temperatura sã fie usor mai scãzutã decât cea de ieri. În tot judetul este brumã, constatându-se fenomenul de înghet la sol", a precizat meteorologul Tanko Karoly de la Statia Meteo din Miercurea Ciuc.
La celelalte statii meteo din judet s-au înregistrat temperaturi minime de minus 10 grade Celsius la Joseni si Toplita, minus 6 grade la Odorheiu Secuiesc si minus un grad la Bucin.
Potrivit sursei citate, temperaturile se vor mentine la fel de scãzute noaptea si dimineata în Harghita si în intervalul urmãtor, iar ninsorile îsi vor face aparitia abia la sfârsitul lunii.
Minima absolutã a lunii noiembrie în judet a fost înregistratã la Miercurea Ciuc în anul 1993, când mercurul din termometre a coborât pânã la minus 28 grade Celsius.

No comments: